Моля изчакайте...Имате

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ?


  • Какви са условията за включване на цифрова телевизия?
  • На всякакъв телевизор ли мога да си включа приемника, за да ползвам услугата?
  • LCD или Plasma?
  • Ползвам ли отстъпка при включване на интернет и цифрова телевизия от SIM NET?
  • Скоростите, които са обявени достижими ли са?
  • Проблеми с вируси, хакерски атаки: вашият компютър/операционна система се държи неадекватно; генерира се трафик, дори когато не използвате интернет; компютърът ви се рестартира безпричинно или извършва операции, които не сте задали. Възможни решения:
  • Ще отсъствам от вкъщи един месец. Мога ли да си спра временно интернет услугата?
  • Имам любим сайт, който понякога се отваря страшно бързо, а понякога ужасно бавно. Това означава ли, че скоростта ми е непостоянна?
  • Мога ли да преместя абонамента си от един адрес на друг?
Какви са условията за включване на цифрова телевизия?

Цифровата телевизия на SIM NET, Ви дава възможност да гледате най-популярните български и чужди телевизионни програми, съчетани в перфектна картина и звук, с истинско HD качество. Към телевизора се монтира цифров приемник, който ние Ви осигуряваме, без да се налага да го закупувате за целия период на ползване на услугата.

На всякакъв телевизор ли мога да си включа приемника, за да ползвам услугата?

На всеки телевизор, който има стандартните входове.

LCD или Plasma?

Традиционните телевизионни приемници възпроизвеждат 625 (576i) или 720 (576p) линии по хоризонтала. При HDTV тази разгъвка съответства на 1280 (720p) или 1920 (1080i/p) активни линии. Мнозина от нас си спомнят от часовете по физика, че ТВ картината се получава като върху тези линии изображението непрекъснато се пречертава (сканира). Сканирането бива „презредово” (interlaced) или „прогресивно” (progressive). Тези два процеса са съобразени в зависимост от елементите на изображение на дадена програма:• Презредовото сканиране (1080i) се използва, когато се излъчва програма, в която са заснети близки обекти и е нужно по-детайлно визуализиране на изображението.• Прогресивното сканиране (720p, 1080p) е подходящо за по-динамични картини, каквито са спортните събития например. Така че краткият отговор е: Не! Телевизионните устройства със 720p не са компромис с качеството на картината.

Ползвам ли отстъпка при включване на интернет и цифрова телевизия от SIM NET?

Използвайки Интернет и Цифрова телевизия в пакет, клиентите на SIM NET получават услуги на по-ниски цени.

Скоростите, които са обявени достижими ли са?

Обявените от нас скорости са максимално достижими и са реалните, които трябва да получавате през 85-99% от времето, натовареността на мрежата или сайта, който разглеждате.

Проблеми с вируси, хакерски атаки: вашият компютър/операционна система се държи неадекватно; генерира се трафик, дори когато не използвате интернет; компютърът ви се рестартира безпричинно или извършва операции, които не сте задали. Възможни решения:

В много от случаите причината е в компютърните вируси, червеи и троянски коне, които могат да попаднат при вас чрез интернет, локална мрежа, преносим носител на информация (CD, DVD, USB Drive, Flash Drive и др.) или чрез недобронамерени потребители в мрежата. Наложително е при работа в Интернет, независимо в какво се състои тя, да имате инсталирана антивирусна програма, която да се актуализира редовно през интернет.

В никакъв случай не предоставяйте персоналните си данни на други хора. Всеки месец се появяват много нови и модифицирани вируси и червеи, разпространяващи се с голяма скорост. Някои от тях генерират ненужен трафик, който обременява системата ви и забавя обмена на данни. Задължително обновявайте редовно операционната си система, както и инсталирайте последните сервизни пакети за нея и задължително обновявайте редовно дефинициите на антивирусната програма.

С цел по-голяма сигурност ви предлагаме да инсталирате на компютъра си антивирусна програма по ваш избор –нека да е тази, която познавате най-добре. Ако се колебаете, моля, свържете се с нас, ние можем да ви посъветваме и да инсталираме антивирусна програма според вашите нужди и изисквания.

Ще отсъствам от вкъщи един месец. Мога ли да си спра временно интернет услугата?

Да, можете. Достатъчно е преди началото на съответния месец да направите заявка за временно спиране на услугата. За да пуснете такава заявка, трябва да нямате стари задължения. Когато пожелаете да възобновите услугата, трябва да попълните заявка за активиране и да заплатите съответната месечна такса. Деактивирането и активирането на интернет услугата със заявка е абсолютно безплатно и без наказателни такси. Ако ползвате устройство за достъп до интернет от нас – Медиа конвертор/ОNU e необходимо го върнете на наша каса, в състояноето в което сте го получили при включване.

Имам любим сайт, който понякога се отваря страшно бързо, а понякога ужасно бавно. Това означава ли, че скоростта ми е непостоянна?

Скоростта, с която се отваря даден сайт, е зависи от различни причини. Най-съществените от тях са натоварването на дадения сайт и неговата свързаност в интернет пространството. Ако въпросният сайт е натоварен в определени части от денонощието и свързаноста му не е добра, тогава връзката с него ще е забавена. Това не може да се приеме като проблем с интернет връзката. Ако има проблем с вашата връзка, тогава всички сайтове ще се отварят ужасно бавно. Ако се отваря бавно само някои сайтове, тогава проблемът е в свързаноста на тези сайтове и тяхното натоварване.

Мога ли да преместя абонамента си от един адрес на друг?

Да, стига новият адрес да е в същото населено място, или в друго в което имаме мрежа. Може да се прекрати абонамента на сегашното място и да се направи нов на другия адрес, когато това е възможно, като в този случай всички задължения на стария адрес трябва да са погасени.


КОНТАКТИ


Централен офис:

град Бяла Слатинна,
ул. “Христо Ботев” 16,


Email:

office@simnet.tv


Техническа поддръжка:


Централен офис:

град Бяла Слатинна,
ул. “Христо Ботев” 16,


Телефони:

0888/223222;
0878/223222;
0893/223222


Copyright SimNet. All rights reserved. Design by MENTOR Bulgaria